Donkey Kong Country Returns krijgt voorlopig geen vervolg | Gamer.nl

Donkey Kong Country Returns krijgt voorlopig geen vervolg | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Taneba benadrukt dat hoewel Nintendo geen plannen heeft, dit niet betekent dat er uiteindelijk geen vervolg komt. "Ik dacht niet eens aan een opvolger voor Metroid Prime totdat [ontwikkelaar] Retro Studios me de laatste scène in de game toonde tegen het einde van het ontwikkelproces. Ik zeg niet dat we geen sequel [voor Donkey Kong Country Returns] gaan doen, maar we hebben er nog geen plannen voor."

Vijf jaar

Taneba vertelt dat Retro Studios Nintendo reeds vijf jaar geleden benaderde omdat het een nieuwe Donkey Kong-game wilde maken. Op dat moment sloeg Nintendo het aanbod af. Enkele jaren later vond Nintendo het wel tijd voor een nieuwe Donkey Kong-game en zocht het weer contact met de studio. Het resultaat is Donkey Kong Country Returns, dat eind vorig jaar uitkwam voor Wii.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou