Electronic Arts heeft aangekondigd dat de vorig jaar verschenen game The Godfather met een paar simpele aanpassingen, in maart van dit jaar ook voor de Playstation 3 en de Wii zal verschijnen. Beide games hebben overigens wel een nieuwe naam gekregen. De versie voor PS3 heet The Godfather The Don's Edition, terwijl de Wii-versie door het leven moet als The Godfather Blackhand Edition.

In beide versies kun je nu twee paden volgen om The Don te worden, als Enforcer of Operator, elk met hun eigen mogelijkheden. Er zijn twee nieuwe gebouwen van rivaliserende families en vijf nieuwe contract hits toegevoegd. Ook kun je hulptroepen inroepen wanneer het vuur aan je schenen staat. The Don's Edition biedt daarbovenop twee nieuwe gebieden, namelijk een haven en een treinstation.

The Don's Edition (PS3)

De PS3-versie ondersteunt de Sixaxis controller, die vooral van pas zal komen bij het aftuigen van tegenstanders. Ditzelfde doel heeft overigens ook de Wii-mote in The Godfather Backhand Edition. Door gebaren te maken met je Wii-mote en Nunchuck-controller kun je tegenstanders tegen de grond werken, wanneer je de Wii-mote op het scherm mikt, zal je je wapen gebruiken. Deze besturing heeft EA Backhand Control genoemd, vandaar ook te titel van de Wii-versie.

Wat wij ons alleen nog afvragen: zou het tientallen miljoenen kostende project The Godfather nog steeds zijn geld niet hebben terugverdiend, waardoor EA noodgedwongen nog twee platformen aan moet snijden?

Update: De eerste trailer voor de Wii-versie van The Godfather is inmiddels online te zien. De Wii-besturing lijkt uitermate goed te passen bij het concept. Bekijk het filmpje bij IGN. Blackhand Edition (Wii)