Dit jaar zal de Duitse uitgever CDV voor het eerst een aantal games uitbrengen op een ander platform dan PC en wel op de Xbox. Een van deze games is The Kore Gang, een platformer ontwikkeld door het Zweedse UDS in samenwerking met Zoink. The Kore Gang vertelt het verhaal van Pixie, een klimgraag meisje dat tijdens het klimmen ineens in een duister labaratorium valt en daar de Core Suit aantreft! Het dit pak weet ze gelukkig uit het laboratorium te komen alwaar blijkt dat Dr. Samuelson, de uitvinder van de Core Suit, ontvoerd is door aliens! Pixie zoekt een oplossing en gaat samen met haar vrienden Madboy, een jongen, en Rex, een hond, op pad om de wereld voor het kwaad te behoeden! Ik had het ter plekke kunnen bedenken.

The Kore Gang belooft een aantal leuke vernieuwingen aan het platformgenre toe te voegen. Zo zal je om het even tussen de drie hoofdpersonages kunnen switchen en zal je de speciale mogelijkheden van deze karakters, net als in The Lost Vikings, uit moeten buiten. Er zullen speciale, van de karakter afhankelijke viewpoint gebruikt worden. Wat dacht je van de unieke smell-view voor onze hond Rex?

Ook zal muziek in het spel centraal staan. Zo is dit de eerste game, volgens de makers, met muziek in het verhaal geintegreerd. Ik vraag me toch ten zeerste af of de ontwikkelaars nog nooit van Zelda gehoord hebben. Toch ziet The Kore Gang er verfrissend uit en zou het nog best wel eens een leuke platformer voor de Xbox kunnen gaan worden wanneer het in het tweede kwartaal van 2003 verschijnt.