Dolby Vision nu beschikbaar op Xbox Series X

Dolby Vision nu beschikbaar op Xbox Series X

Dolby Vision is nu voor iedereen beschikbaar op Xbox Series X en S. Dat onthult Microsoft in een blogpost.

Dolby Vision is een vorm van HDR die op ondersteunde tv's onder andere meer kleurdiepte kan weergeven dan de momenteel gangbare HDR 10-standaard. Daarmee moeten beelden in de praktijk beter contrast en diepere kleuren opleveren.

Momenteel worden honderd Xbox Series X- en S-games, waaronder Halo 5, ondersteunt. Ook moeten 'duizenden' HDR 10- en Auto HDR-titels automatisch profiteren van de optie.

"Om ervoor te zorgen dat een groeiende bibliotheek van games beschikbaar wordt, werken Dolby en Xbox nauw samen met ontwikkelaars om ervoor te zorgen dat hun titels volledig profiteren van Dolby Vision", vertelt Microsoft. "Dat kan middels ingebouwde opties van het Xbox-platform of direct in de game-engine."

Tot slot zegt Microsoft dat Dolby Vision ook werkt met next-gen-opties als Variable Refresh Rate en 120Hz. Bij TV & Display Options kunnen gebruikers via Video Mode Dobly Vision inschakelen.

Lees hier meer over wat Dolby Vision voor games betekent.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Net getest met valhalla. Vond hdr10 ook wel al okee. Maar tof dat ik nu dolby vision kan gebruiken van de tv voor games.

0

Groot verschil? @MissMeNL

0
test

@Improv niet dat ik kan zien hahaha maar de techniek er achter moet dus veel beter zijn dan hdr10 heb ik me laten vertellen. In ieder geval gebruik ik nu liever dolby vision omdat het kan. Hdr ook maar standaard uitgezet bij settings. Hoop ook dat het snel naar ps5 komt. Wil dan ook kena en tlou spelen met dolby vision. Speel nu ff meer op de ps5 dan xsx.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou