Dolby Vision en Atmos twee jaar exclusief op Xbox-consoles

Dolby Vision en Atmos twee jaar exclusief op Xbox-consoles

Dolby Vision en Dolby Atmos zijn vanaf nu twee jaar exclusief op Xbox-consoles beschikbaar.

Dat viel gisteravond op de Franstalige officiële Xbox-website te lezen. Inmiddels is het artikel weer weggehaald - mogelijk is het te vroeg geplaatst. Door de deal tussen Microsoft en Dolby kan de techniek dus niet op andere moderne consoles verschijnen. Dolby Atmos is al beschikbaar op Xbox Series X en S, en Dolby Vision moet in de loop van dit jaar op de nieuwe Microsoft-consoles verschijnen.

Dolby Vision is een hdr-formaat, net zoals bijvoorbeeld HDR10. Met hdr kunnen beelden nog natuurgetrouwer en mooier weergegeven worden - bijvoorbeeld films, maar dus ook games. Dolby Vision moet met alle Xbox Series-games die al HDR10 ondersteunen werken, maar ook met oudere games die via de Auto HDR-optie worden geüpscaled.

Dolby Atmos was al beschikbaar op de Series-consoles. Deze geluidstechnologie is dus ook twee jaar console-exclusive voor Xbox. Overigens is er voor het beluisteren van Dolby Atmos via een koptelefoon een speciale licentie nodig. Mensen met een Xbox Wireless Headset kunnen tot 30 september die licentie gratis afnemen, maar daarna moet er betaald worden.

Dolby Vision

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Is er al bekend wanneer Dolby Vision via de Bluray functie beschikbaar komt? Want volgens mij is het nu alleen voor Games en Streaming diensten.

0
test

@Aerofox81 ik dacht dat dit er al was, maar nu maak je me aan het twijfelen.

0
test

@hulstpower Atmos wel, via de passtrough functie, maar Vision nog niet.

0
test

👌🏻

0

Aanbevolen voor jou