Het doek is gevallen voor ontwikkelaar Flagship Studios, bekend van Hellgate: London. De studio heeft vandaag zijn deuren gesloten en al het personeel is ontslagen. De rechten op de games van Flagship Studios zijn overgedragen aan twee schuldeisers. De Koreaanse uitgever HanbitSoft heeft het intellectueel eigendom op Mythos in handen, terwijl Comerica, een andere schuldeiser, de rechten op Hellgate: London nu in zijn bezit heeft.

Het Koreaanse HanbitSoft zal waarschijnlijk zelf verder gaan met de ontwikkeling van Mythos, om het vervolgens vanuit Azië in Europa en de VS te lanceren. De toekomst van Hellgate: London is onzekerder, omdat die titel minder lucratieve vooruitzichten kent dan Mythos. HanbitSoft kijkt nog of men het spel samen met Comerica online kan houden voor de Aziatische markt, maar voor de Westerse markt ziet het er minder rooskleurig uit en is de kans aanwezig dat Hellgate: London definitief offline gaat.

Er gonsden al een tijdje geruchten dat het slecht ging met Flagship Studios. Onlangs deed een medewerker van Flagship al zijn beklag over de slechte werksituatie bij het bedrijf. Er waren al veel mensen opgestapt en de overgebleven werknemers waren nauwelijks nog gemotiveerd. Destijds moest de medewerker zijn uitlatingen terugnemen en vertelde een woordvoerder van Flagship dat hij het allemaal erger had voorgesteld dan in werkelijkheid het geval was.

Flagship Studios werd opgericht door ex-medewerkers van Blizzard North, waaronder Bill Roper, Max Schaefer en Erich Schaefer. Hellgate: London zou een soort moderne Diablo moeten worden en kende hoge verwachtingen, maar werd bij zijn release eind vorig jaar afgerekend op het grote aantal bugs en hoge, niet ingeloste ambities. Zo kende het spel een multiplayermode met een betaalmodel, terwijl het spel niet de inhoud leverde die normaal bij een betaalde MMO gebruikelijk is.