Drugs vormen een aardig probleem in de hedendaagse maatschappij. Hele woonwagenkampen worden opgerold en alle, zorgvuldig geteelde plantjes worden afgevoerd en mensen die zich perongeluk verslikt hebben in een condoom met wit poeder krijgen op het vliegveld nog meer ellende over zich heen. Het is dan ook opvallend hoe zelden drugs, zowel drugshandel als de oorlog tegen drugs, als thema voor een spel gebruikt worden. Midway hoopt daar met NARC verandering in te brengen.

In NARC neem je namelijk de rol aan van Hitman (nee, niet die Hitman) of Max Force (nee, niet die Max), twee herenigde partners welke het gevecht tegen de drugscriminaliteit aangaan. Het spel is een remake van de gelijknamige arcadeklassieker en de badguy uit deze game, Mr. Big met zijn drugsorganisatie, KRAK genaamd, keert ook weer terug ten tonele. Als speler kan je kiezen aan het begin van het spel tussen een van de twee hoofdkarakters. Op sommige momenten in het verhaal zal je het andere hoofdkarakter echter wel weer tegen kunnen komen en deze zal dan door de AI overgenomen worden.

NARC zal pas in 2004 op de markt komen en zal op de PS2, Xbox en GameCube verschijnen. Het spel zal je van Amerika en Azië tot een druglaboratorium in Europa voeren. Het zou ons niet verbazen mocht ons landje ook in het spel voorkomen. Meer screenshots vind je hier