6 Juni 1944, beter bekend als D-Day, wordt gezien als hét keerpunt in de Tweede Wereldoorlog. De geallieerden wisten voet te zetten aan het Europese vaste land en wisten vanaf die dag beetje bij beetje terrein terug te winnen van de Duitsers. Op 6 juni 2004 is het precies 60 jaar geleden dat D-Day plaats vond en Monte Cristo vond dit een mooie gelegenheid om een spel uit te brengen waarin deze dag centraal staat.

D-Day is tevens de naam van dit spel dat wordt ontwikkeld in samenwerking met de Normandy Memoire Association. Het spel kent een drietal campagnes, eentje in juni 1944, eentje in juli 1944 en eentje in augustus 1944. Elke campagne kent een viertal missies en in totaal krijg je meer dan 60 verschillende eenheden onder je hoede, variërend van tanks en infantrie tot luchtondersteuning.

D-Day verschijnt toepasselijk op 6 juni van dit jaar, dezelfde dag waarop Acclaim ook Combat Elite uit zal brengen om de gebeurtenis '60 jaar na D-Day' te vieren. Een aantal screenshots is alvast hier te bezichtigen.