Documentaire over begraven cartridges E.T. nu op Xbox Live | Gamer.nl

Documentaire over begraven cartridges E.T. nu op Xbox Live | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De documentaire is op Xbox 360 of Xbox One te bekijken. Atari: Game Over is gratis voor zowel Gold als Silver-leden van Xbox Live. De film gebruikt een aantal interactieve features. Zo kunnen gebruikers commentaar leveren tijdens het kijken. Deze opmerkingen zijn dan te bekijken door de vrienden van de gebruikers.

Eerder werd al een korte trailer van de documentaire vrijgegeven, samen met opnames van de opgraving die onderdeel uitmaakte van het onderzoek naar de legende.

Er gingen geruchten dat Atari begin jaren '80 wegens sterk tegenvallende verkopen nog honderdduizenden onverkochte cartridges Atari 2600-game E.T kwijt moest zien te raken en daarom had besloten om die op een stortplek in New Mexico te dumpen. Afgelopen april bleek al dat die geruchten deels klopten. De makers van de documentaire wisten inderdaad exemplaren van het spel op te graven op de aangewezen plek. Onlangs werden de opgegraven E.T.-cartridges geveild via eBay, deze leverden in totaal zo'n 37.000 dollar op.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou