Staaby, die in een uitzending van de Noorweegse nieuwszender NRK.no verscheen, geeft les op Nordahl Grieg High School. Om zijn studenten ethiek bij te brengen laat hij hen gezamenlijk The Walking Dead spelen, een gamereeks van Telltale Games gebaseerd op de gelijknamige stripreeks. In de games moeten spelers verschillende moeilijke keuzes maken die van invloed zijn op het verder verloop van het verhaal.

Tijdens de lessen speelt de klas als één speler door het spel en wordt de game gepauzeerd wanneer er een keuze gemaakt moet worden. Vervolgens stemt elke student stemt anoniem op wat hij of zij denkt dat de beste keuze is. Na de stemronde wordt besproken welke ethische dilemma's bij het vraagstuk naar voren kwamen. Tot slot voert Staaby de keuze met de meeste stemmen door en gaat het spel weer verder.

Volgens Staaby helpt het om via games les te geven. "De studenten zijn erg gemotiveerd en toegewijd. Wanneer ze zich interesseren in het onderwerp, leren ze ook beter." Staaby hoopt dat zijn manier van lesgeven over vijf jaar vaker wordt toegepast.