Nieuws
Modern Warfare

Diverse details over Call of Duty: Modern Warfare 2 gelekt

Game zou verbeterde AI en nieuwe modus krijgen

Geschreven door Michel Musters op
Er zouden diverse details over het waarschijnlijk eind volgend jaar te verschijnen Call of Duty: Modern Warfare 2 zijn uitgelekt, waaronder enkele drastische veranderingen voor de franchise.

VGC zegt deze details vorige week van bronnen te hebben vernomen. Zo zou de game een moraliteitssysteem hebben, alsmede meer goorheid in beeld dan anders en verbeterde AI. Vijanden zouden nu naar wonden op hun lichaam grijpen, schreeuwen en vloeken en realistischer reageren op de speler. Ook zouden wapens kunnen 'jammen'.

De campagne zou zich richten op gevechten tegen de Colombiaanse kartels in de oorlog tegen drugs. De campagne zou een stuk "ruiger" zijn dan het eerste deel, met veel gevechten in krappe ruimtes en moeilijke beslissingen om te maken. Task Force 141 zou terugkeren, zowel als speelbare personages in de campagne als operators in de multiplayer.

Infinity Ward zou met de komst van Modern Warfare 2 ook een nieuwe map voor Warzone willen leveren. Waar het in 2019 verschenen Verdansk op Modern Warfare was gebaseerd en het aankomende Caldera op Vanguard, moet de nieuwe map gebaseerd zijn op Modern Warfare 2. Diverse locaties uit de game worden aan elkaar gelinkt voor een grote map.

De nieuwe Warzone-map wordt echter ook gebruikt voor een nieuwe modus in Modern Warfare 2: een mix tussen PvP en PvE, vergelijkbaar met Hazard Zone uit het aankomende Battlefield 2042. De nog naamloze modus zou al enkele jaren in ontwikkeling zijn en laat spelers het samen opnemen tegen een computergestuurd kartel, terwijl er diverse doelen moeten worden behaald. Bronnen suggereerden dat de modus wellicht Zombies vervangt, maar dit is nog niet zeker.

Tot slot meldt CVG dat men ooit werkte aan een remaster van de multiplayer van de oorspronkelijke Modern Warfare 2, maar dat dit project opzij werd geschoven na het succes van de in 2019 verschenen Modern Warfare. Diverse onderdelen van deze nooit uitgekomen remaster zouden echter naar het volgend jaar te verschijnen Call of Duty: Modern Warfare 2 kunnen komen, waaronder maps en wapens.

Activision Blizzard heeft bovenstaande informatie niet bevestigd. Dat gaat voorlopig ook niet gebeuren, want aanstaande vrijdag staat de release van Call of Duty: Vanguard op stapel. De game komt dan uit op consoles en pc.

Dit artikel delen:

Lees meer

Naughty Dog blikt terug op tienjarig jubileum van Uncharted 3 Halo Infinite-map Streets onthuld
5

Reacties op: Diverse details over Call of Duty: Modern Warfare 2 gelekt

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  TiRamySu

  • 2 november 2021 09:57
  Dit klinkt veelbelovend en is iets wat denk ik alleen goed tot zijn recht komt met de nieuwe generatie computers. Ben lichtelijk enthousiast iig.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • CilPhollins

  • 2 november 2021 12:40
  Zeker zin in Modern warfare 2 (2022) !!.
  Hopelijk wordt het net zo dark/gorey als call of duty world at war.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  -JK-

  • 2 november 2021 12:57
  Wapens die jammen lijkt mij meer bij een WW2 setting passen.
  als het goed is gaat de ontwikkeling van wapens ook vooruit en zou dat steeds minder moeten worden.
  En om nu in elke game die je speelt een wapen hebt dat een keer jammed, is ook niet realistisch maar gewoon irritant.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • CilPhollins

  • 2 november 2021 17:50
  @-JK- Misschien alleen bij wat oudere wapens die gebruikt worden door de colombiaanse cartels ?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  GoofyZ3

  • 2 november 2021 19:52
  @-JK- realistisch is 3 clips van 30 kogels bij je hebben. Normaal vuur je een paar gerichte salvo's maar nooit full auto 5 clips achter elkaar in 10 seconden tijd. Dus laat dat realistische maar weg en dat jammen inderdaad ook. Voegt eigenlijk weinig toe. In het echt struikel je ook weleens, lijkt me irritant als je mannetje af en toe struikelt.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.