Nieuws
Nintendo Direct Mini

Nintendo Direct Mini: Alle aankondigingen

Releasedatum Xenoblade Chronicles Definitive Edition bevestigd

Geschreven door Jolien Mauritsz op
Nintendo heeft vandaag onaangekondigd een Nintendo Direct Mini uitgebracht. De presentatie verscheen onlangs op de YouTube-kanalen van de Japanse gamegigant.

Hieronder zijn de hoogtepunten uit de Nintendo Direct te vinden. Nintendo gaf expliciet aan dat de onthulde releasedata vanwege het coronavirus onder voorbehoud zijn.

Releasedatum Xenoblade Chronicles bevestigd

De presentatie begon met meer informatie over Xenoblade Chronicles Definitive Edition. Zo komt de game 24 mei uit en is er extra content aan de game toegevoegd met een nieuw epiloog, Future Connected. Met het nieuwe hoofdstuk kunnen spelers die terugkeren een gloednieuw avontuur met Shulk aangaan.

Bravely Default 2-trailer en demo

Voor de in 2019 aangekondigde Bravely Default 2 is vanaf nu een demo in de e-Shop beschikbaar. Ook kreeg de game een nieuwe trailer waarin de personages worden uitgelicht. Zo zijn de aangespoelde protagonist Seth, de verloren prinses Gloria en de personages Elvis en Adelle te zien. Aan de trailer te zien keert het vechtsysteem uit de vorige games, waarin spelers BP opsparen om op het juiste moment in te zetten, weer terug. Een releasedatum is nog niet aangekondigd.

Nieuwe trailer Pokémon Sword en Shield: Isle of Armor getoond

Als afsluiter toonde Nintendo een trailer van de aankomende Pokémon-dlc Isle of Armor. In de beelden wordt meer van het nieuwe gebied getoond en wordt de legendarische pokémon Kubfu verder onthuld. De uitbreiding verschijnt in juni.

Gratis updates voor Animal Crossing

Binnenkort verschijnt er een gratis update voor ‘Konijnendag’ in Animal Crossing. Tijdens het evenement ontmoeten spelers het konijn Zipper, die eieren waarmee nieuwe spullen kunnen worden gemaakt over het hele eiland verstopt. Ook komt er in april een evenement voor Earth Day.

Animal Crossing

Ring Fit Adventure krijgt ritmemodus

Vanaf nu is er met een gratis update een ritmemodus beschikbaar in de fitnessgame, Ring Fit Adventure. In deze modus kunnen spelers op de muziek van onder andere Super Mario Odyssey en The Legend of Zelda: Breath of the Wild oefeningen doen. Ook is er met de update een vrouwelijke stem voor het personage Ring beschikbaar. Vanaf nu is het ook mogelijk om verschillende talen voor de game in te stellen.

Klassieke 2K-franchises maken debuut op Nintendo Switch

2K maakte ook bekend dat de klassieke franchises: Borderlands, Bioshock en X-Com een entree gaan maken op de Nintendo Switch. Borderlands bestaat uit de definitieve versies van het eerste en tweede deel, plus de Pre-Sequel. Bioshock bestaat uit een collectie van alle delen en X-Com 2 wordt uitgebracht als pakket met alle dlc.

Catherine: Full Body krijgt Nintendo Switch-release

Ontwikkelaar Atlus heeft aangekondigd dat de volwassen-puzzelgame Catherine: Full Body op 7 juli uitkomt op de console van Nintendo. In Catherine: Full Body gaat hoofdpersoon Vincent een relatie aan met twee vrouwen Vin en Catherine. Kort na zijn ontmoeting met Catherine krijgt hij rare dromen en moet hij zien te overleven door puzzels op te lossen.

catherine

Nieuwe dlc-fighter Super Smash Bros. komt uit Arms

De Japanse gamegigant heeft ook aangekondigd dat de nieuwe dlc-fighter van Super Smash Bros. Ultimate in juni uitkomt en één van de personages uit de game arms is. Ook werd er tijdens de presentatie duidelijk dat de het personage vertraging heeft opgelopen en in juni wordt onthuld en beschikbaar wordt.

Remakes

Door Nintendo zijn er ook een aantal remakes aangekondigd van Burnout Paradise Remastered en Panzer Dragoon: Remake, deze games moeten dit jaar uitkomen. Tot slot is Star Wars: Jedi Academy nu beschikbaar voor de Switch.

Nieuwe games

Een gloednieuwe game, Good Job!, waarin spelers werken bij het bedrijf van hun vader, is nu uit. Net als Shinsekai: Into the Depths en 51 Worldwide games, die verschillende klassieke spellen speelbaar maakt op de Nintendo Switch.

Marvel Ultimate Alliance-dlc nu beschikbaar

Fantastic Four: Shadow Doom is vandaag beschikbaar voor Marvel Ultimate Aliance 3: The Black Order. Bezitters van de uitbreidingspas kunnen deze direct downloaden.

Bekijk hier de volledige Nintendo Direct.

Dit artikel delen:

Lees meer

Epic Games gaat spellen van Remedy, Playdead en Gen Design uitgeven Xbox Series X-broncode voor graphics 'gestolen en gegijzeld'
3

Reacties op: Nintendo Direct Mini: Alle aankondigingen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Lord Ganon

  • 26 maart 2020 19:44
  Niet heel indrukwekkend… Nintendo houdt het kruid droog tot de E3-periode… wellicht zelfs nog wat langer.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  WvA

  • 27 maart 2020 10:40
  Dit was echt dramatisch

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Exalian-1

  • 27 maart 2020 14:17
  @WvA Nee, JIJ vond het dramatisch. IK vond het bijvoorbeeld een fijne update van games die nog niet waren aangekondigd, en er zaten ook wat leuke verrassingen tussen. Ik weet wat ik van een Direct MINI kan verwachten, maar blijkbaar zijn er mensen die denken dat een Direct Mini zo groot moet zijn als een E3.
  De reden waarom dit onaangekondigd was was om te voorkomen dat men er naar aan het uitkijken was en te hoge verwachtingen krijgen. Natuurlijk heb je altijd mensen die de verwachtingen te hoog maken…

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.