Nog voor de maandelijkse NPD hardware nummers ons bereiken, heeft Nintendo alvast trots op haar borst getrommeld doormiddel van de verkoopcijfers van de Nintendo DS bekend te maken. Het systeem is in de Verenigde Staten dit jaar tot en met november maarliefst zes miljoen keer verkocht.

Omdat de werknemers van Nintendo ons journalisten ook wat werk willen besparen (en ondertussen hebben ze toch allemaal een slim brein door Brain Training), hebben ze het even voor ons uitgerekend: dat is elke vijf seconden een verkochte DS. Volgens het bedrijf is het een klare zaak dat de DS de best verkochte console is van het jaar. Sinds 2004 is de handheld steeds beter gaan verkopen.

De DS verkocht zo'n 650.000 keer gedurende Thanksgiving dit jaar, in vergelijking met de vorige recordhouder, de GameBoy Advance, die 600.000 keer verkocht tijdens Thanksgiving in 2005.

Nintendo's George Harrison: "Het houdt maar niet op. Nintendo DS is interessant voor zowel de harde kern als de mainstream gamers en het succes ervan geeft ons zekerheid voor 2008."