Portal was een van de meest frisse en opvallende titels van 2007. De verwachtingen omtrent een vervolg staan daardoor torenhoog, en ook ontwikkelaar Valve weet dit maar al te goed. Het was dan ook geen verrassing toen de bekende spellenbakker in gesprek met Eurogamer liet weten dat Portal 2 pas ergens in 2009 het licht zal zien.

"Valve heeft er een traditie van gemaakt om niet zomaar blindelings een vervolg op de markt te brengen. Kijk naar de overgang van Half-Life naar Half-Life 2. Het eerste deel was succesvol, maar het ook het vervolg daarop was een schot in de roos én bovendien even revolutionair. Op die manier willen we ook met het Portal-merk omgaan.", aldus Doug Lombardi.

Screen afkomstig uit het originele Portal

"Het is duidelijk dat het publiek meer van Portal wil zien, maar wij gaan niet zomaar meteen in op die vraag omdat dan het risico bestaat dat we met een inspiratieloos product op de proppen komen.", vertelde Lombardi er nog bij. Wij zijn het alvast eens met de man en stoppen het originele Portal nog eens in onze PC.