In de open brief bieden Iwinksi en Rambourg hun verontschuldigingen aan, omdat zij er voor kozen om het aanbieden van DRM-vrije games meer prioriteit te geven dan het vragen van een eerlijke prijs. Op het forum van GOG.com heeft dit geleid tot een storm van kritiek, waar de twee nu op reageren.

"We luisterden niet en hebben jullie teleurgesteld. We hadden niet één van onze kernwaardes moeten opofferen ten bate van de andere waarde. We voelen ons hier slecht over en we hebben er spijt van. Aan onze excuses hebben jullie niet veel, dus laten we bespreken wat we gaan doen om het te verbeteren."

Door af te stappen van regionale prijzen is het volgens Iwinski en Rambourg onvermijdelijk dat het langer kan duren voordat een game verschijnt op het distributieplatform. In het geval dat uitgevers weigeren mee te werken aan een wereldwijd gelijke prijs, belooft GOG.com dat ze het verschil uit eigen zak betalen. Ook introduceert de dienst de komende maanden tegoeden, zodat iedereen moet kunnen profiteren van de prijzen in de Verenigde Staten.

Hoewel GOG.com nog steeds van plan is om prijzen naar lokale munteenheden om te zetten, zal het mogelijk zijn om alsnog te betalen met dollars.