Playdom heeft een schikking getroffen met de Federal Trade Commision omdat het was aangeklaagd voor het schenden van de United States Child Online Privacy Protection Act. Het bedrijf heeft zonder instemming van de ouders van jonge gamers e-mailadressen en leeftijden online geplaatst. Naar verluidt zou dit ook niet mogen volgens Playdoms eigen beleid.

Het gaat hier om 821 duizend kinderen die waren geregistreerd bij het inmiddels niet meer beschikbare Pony Stars en nog eens 403 duizend registraties op andere websites van Playdom. Het betreft allemaal titels die Playdom in 2010 kocht van Acclaim, nog voordat Disney eigenaar werd van Playdom.

Niet goedkoop

Jon Leibowitz, bestuursvoorzitter van de Federal Trade Commission in de Verenigde Staten, waarschuwt gamemakers en sociale netwerken dat ze het ouders en hun kinderen verschuldigd zijn om ze op tijd op de hoogte te stellen en toestemming te vragen voor het gebruik van persoonlijke informatie. "Het is de wet, het is het juiste om te doen en, zoals de schikking van vandaag demonstreert, het schenden van de Child Online Privacy Protection Act is niet goedkoop."