Disney kondigt sluiting van Disney Infinity-servers aan | Gamer.nl

Disney kondigt sluiting van Disney Infinity-servers aan | Gamer.nl

Disney heeft de details over de sluiting van de Disney Infinity-servers bekendgemaakt. In een e-mail worden de data en aanpassingen verduidelijkt. Sinds gisteren kunnen spelers in Disney Infinity 2.0 geen in-game aankopen meer doen in de pc-, iOS-, Google Android-, Amazon Android- en Apple TV-versies van de game.

De ondersteuning van online services en community-onderdelen wordt stap voor stap stopgezet. De consoleversies van de Disney Infinity-spellen blijven wel offline speelbaar, maar bevatten uiteindelijk geen online en community mogelijkheden meer.

Volgens de informatie in de e-mail kunnen spelers vanaf 30 september Disney Infinity niet meer spelen op pc, iOS, Android en Amazon Android en worden deze titels ook niet meer getoond in de app stores. De Steam-versies van Disney Infinity 2.0 en 3.0 blijven offline speelbaar. Spelers kunnen tot en met 30 september favoriete Toy Box-creaties uploaden en downloaden.

Vanaf 3 januari 2017 worden in-game aankopen uit de Windows 8- en 10-versies verwijderd. Na 3 maart zijn alle versies van Disney Infinity niet meer speelbaar op Apple TV, Windows 8 en Windows 10. Deze zijn na deze datum niet meer beschikbaar en worden niet meer ondersteund. Na 3 maart zijn alle online mogelijkheden voor Disney Infinity opgeheven.

In mei dit jaar werd bekend dat Disney zou stoppen met het maken van games. Eerder was Disney nog optimistisch over de Disney Infinity-serie.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou