Disney Interactive draait hogere omzet in Q1 2011 | Gamer.nl

Disney Interactive draait hogere omzet in Q1 2011 | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Desalniettemin noteerde Disney wel rode cijfers. Dit kwam doordat het bedrijf Playdom overnam. Hierdoor verloor Disney, ondanks het succes van Epic Mickey en Toy Story 3, 13 miljoen dollar, zo n 9,5 miljoen euro. Disney Interactive is daardoor het enige segment van moederbedrijf Disney, dat ook zelf de films, parken en merchandise beheert, dat verlies heeft geleden.

Epic Mickey en Toy Story 3

Epic Mickey is een volledig nieuw verhaal waarin 's werelds populairste muis in Geweestland terecht komt. Geweestland, een pretpark naar voorbeeld van Disney's eigen parken, wordt beheerd door Mickey's halfbroer Oswald the Lucky Rabbit, een vergeten tekenfilmheld. Mickey kan in deze platformgame deze wereld redden van de ondergang door met zijn kwast alles te voorzien van een goede laag verf, of alles naar de vernieling helpen met thinner. Toy Story 3 volgt de gelijknamige film van Pixar en laat ons spelen met Buzz, Woody en alle andere speelgoedhelden. Daarnaast bevat de game een Toy Box-modus, waarin spelers een eigen avontuur kunnen ontwerpen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou