Nieuws

'Disney Infinity zou nog meerdere uitbreidingen krijgen'

Disney annuleerde gameserie eerder deze week

Geschreven door Alicia Tai op

Er stonden meerdere levelpacks voor Disney Infinity gepland, waaronder een van de aankomende Star Wars: Rogue One-film. Daarnaast zou Disney ook een nieuwe serie van grotere figuren lanceren en was er een nieuwe game in ontwikkeling. Dat meldt Kotaku.

Disney maakte eerder deze week bekend de Disney Infinity-franchise stop te zetten en sloot zijn interne gamedivisie. De eerder aangekondigde levelpacks gebaseerd op Alice Through the Looking Glass en Finding Dory komen nog wel in juni uit. Kotaku meldt nu dat meerdere bronnen dichtbij Disney hebben laten weten dat er nog veel meer content gepland stond voor de serie.

Zo zou Disney hebben gewerkt aan een nieuwe lijn van figuren die een stuk groter zijn dan de huidig bestaande Disney Infinity-poppetjes. De grotere varianten zouden zo'n 30 centimeter groot zijn, meer detail bevatten en zouden licht kunnen geven. Onder andere Buzz Lightyear, Elsa, Hulk, Jack Skellington en Darth Vader stonden gepland voor de nieuwe lijn figuurtjes.

Volgens Kotaku werkte ontwikkelaar Ninja Theory aan nieuwe content gebaseerd op Star Wars: Rogue One en Studio Gobo aan materiaal van Disney's nieuwe animatiefilm Moana.

De nieuwe Disney Infinity-game zou content bevatten gebaseerd op Cars 3, Star Wars VIII, Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales, Coco, Guardians of the Galaxy 2 en Thor: Ragnarok. Ook zou de Tox Box-modus een verhaalmodus bevatten waardoor spelers zelf konden kiezen met welke poppetjes ze de levels speelden.

In een verklaring over het sluiten van de studio zei Disney dat een gebrek aan groei in de markt voor games met speelgoedfiguurtjes en hoge ontwikkelkosten voor een lastig businessmodel zorgden. Het annuleren van de Disney Infinity-serie kostte het bedrijf ruim 128 miljoen euro.

Bron: Kotaku

Dit artikel delen:

Lees meer

King's Quest Chapter 3: Once Upon A Climb De werelden van Dishonored en Deus Ex
1

Reacties op: 'Disney Infinity zou nog meerdere uitbreidingen krijgen'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Untitled Player

    • 13 mei 2016 16:59
    Ik speelde de game niet maar ik wachtte wel nog op Hercules figuren, die stonden niet op de planning dus ik mis niks.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.