Als je bij de gedachte aan de nieuwe Pirates of the Caribbean film At World’s End, die deze zomer in de bioscopen wordt verwacht, al gaat watertanden, dan kun je de online game die daarbij hoort niet links laten liggen! Vanaf deze lente kun je in Pirates of the Caribbean Online plunderen, roven en rum achterover slaan met de virtuele versies van kapitein Jack Sparrow, Will Turner, Elizabeth Swan en nog veel meer personages uit de films.

Disney Online heeft bekend gemaakt dat het piratenspel zowel met een abonnement, dat $9.95 per maand zal kosten, als gratis kan worden gespeeld. Bij de laatste optie krijgen spelers toegang tot veel features van de game, voor zo lang als ze willen. Er dient dan echter wel rekening te worden gehouden met advertenties, die overigens niet in-game zullen verschijnen. Zoals het er op dit moment naar uitziet zal de gratis versie van Pirates Online te spelen zijn in een scherm omringd door advertenties. De speler kan uiteraard op elk moment kiezen om zich op te geven voor een abonnement.

Pirates Online zal zich vanwege de populariteit van de films onder families en kinderen meer op die doelgroepen gaan richten, waardoor we een gebruikers- en familievriendelijke online multiplayergame kunnen verwachten. In de praktijk houdt dit bijvoorbeeld in dat spelers geen PC’s met een vette videokaart en veel geheugen nodig zullen hebben, maar dat ook de fans met middelmatige systemen de piraat uit kunnen hangen. De graphics zullen er daarom ook niet zo overweldigend uitzien, maar ze krijgen wel een geanimeerde cartoon stijl mee die volgens Disney zeker in de smaak zal vallen bij de doelgroep.

Spelers van Pirates Online kunnen in de game een groot aantal quests doen, waarbij het uiteindelijke doel is om de meest beruchte piraat van de Caribbean te worden. Zo kan er onder andere worden geduelleerd met zwaarden, worden gekaart in louche barretjes of op volle zee de strijd aan worden gegaan met andere schepen. Er zullen veel lokaties uit de films de revue passeren, maar er kunnen ook een aantal plekken worden bezocht die speciaal voor de game zijn ontworpen. Bad guys zullen ook aanwezig zijn. Zo kunnen spelers Davy Jones tegen het lijf aan lopen of te maken krijgen met een geheel nieuwe slechterik, Jolly Rodger, die samen met zijn leger van ondoden zijn opwachting zal maken.

Naast Pirates of the Caribbean Online kunnen we ons trouwens verheugen op nog een andere online multiplayer game in hetzelfde genre. Pirates of the Burning Sea zeilt namelijk 29 juni het internet op en zal vooral grafisch gezien een geduchte concurrent worden van Disney. Maar ja, de laatste heeft natuurlijk wel kapitein Jack Sparrow.