Discord-voicechat vanaf vandaag beschikbaar op Xbox

Discord-voicechat vanaf vandaag beschikbaar op Xbox

Vanaf vandaag kunnen gebruikers van de Xbox One en Xbox Series X en S gebruikmaken van spraakkanalen in Discord.

Xbox-gebruikers kunnen nu via Discord met elkaar praten tijdens het spelen op hun console en zien wie er deelnemen aan een voicecall. Daarnaast is het mogelijk om tijdens het gamen te schakelen tussen Discord-voicechat en Xbox-gamechat.

Om van de nieuwe functionaliteit gebruik te maken moeten spelers in de mobiele Discord-app een Discord-account linken aan hun Xbox. Die functie is beschikbaar onder ‘Verbindingen’, waarna gebruikers Xbox kunnen selecteren bij ‘Toevoegen’. Door ‘Ga aan de slag’ te selecteren en de instructies te volgen kunnen gebruikers zichzelf aanmelden met een Microsoft-account.

Na het koppelen krijgen spelers de optie om in de Discord-applicatie op mobiel of desktop het gesprek ‘over te zetten’ naar de mobiele Xbox-applicatie. Door het gesprek in die laatste app te bevestigen, kunnen spelers via hun Xbox-console met andere spelers praten.

Sony kondigde twee weken geleden aan dat ook zij Discord-chat gaan integreren voor Playstation 5. Dit gaat hoogstwaarschijnlijk nog enkele maanden duren.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Maar kan je dan ook channels joinen en met mensen op pc praten.

0

@GoofyZ3 ja dat juist. Eindelijk. Maar de interface is op je telefoon, je moet een code scannen op de xbox en dan join je

0
test

Het was vorig jaar al aangekondigd dat het naar de PS5 zou komen. Alleen de integratie op de PS5 zal een stuk dieper gaan dan wat de Xbox nu heeft gekregen. Dat was ook wel goed hun blogpost te halen toen der tijd. Edit: vorig jaar mei zelfs al.

0

@AveryJackson maar ps5 integratie zal waarschijnlijk pas in 2023 komen

0
test

@MrGizMo Waarschijnlijk maar zou wel eerst in beta gaan nog voor eind dit jaar waren de "geruchten". Als het een diepere integratie is dan wat we nu zien op de xbox, dan heb ik liever dat het wat langer duurt. Het kan namelijk ook zijn dat ze ook meteen Discord VR support eraan toevoegen voor de PSVR2.

0

Aanbevolen voor jou