Nieuws
Phasmophobia

Discord-server Phasmophobia had te maken met giftige admin

Admin is inmiddels van de server verbannen

Geschreven door Michel Musters op
Kinetic Games, de ontwikkelaar van de horrorgame Phasmophobia, zou "een seksplaag hebben gefaciliteerd" op de Discord-server van de game middels een losgeslagen admin.

Dat claimde Twitter-gebruiker Dandy @ 6.2, die zich uitsprak voor een vriendin "die het gevoel heeft anders geen stem te hebben in deze zaak". Zo zou Discord-admin Charcoal Salamander naaktfoto's van anderen hebben gedeeld en racistische grappen hebben gemaakt.

De Twitter-gebruiker riep mensen op om Phasmophobia niet meer te spelen. Hij zou ook meermaals de lead artist van de game hebben benaderd, maar die zou het gedrag van de admin hebben goedgepraat.

Het publiekelijk maken van de kwestie heeft echter geholpen - de lead artist heeft zich publieklijk verontschuldigd en Charcoal Salamander zou inmiddels uit de server zijn verbannen. "Nadat we het bewijs hebben bekeken, hebben we de admin uit de server verwijderd en keert hij niet terug. Een situatie als deze mag niet meer gebeuren in de toekomst en ik bied mijn excuses aan voor mijn rol in deze situatie", aldus de lead artist.

Dit artikel delen:

Lees meer

'No More Heroes kan terugkeren als fans dat graag willen' Mogelijke remaster of remake van Horizon Zero Dawn in de maak
3

Reacties op: Discord-server Phasmophobia had te maken met giftige admin

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  DarkraverX

  • 3 oktober 2022 09:14
  Je bent natuurlijk ook kansloos als je na*kt foto`s van jezelf naar zo`n pipo gaat sturen terwijl je vent op de bank zit.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Tad

  • 3 oktober 2022 11:08
  Beetje lullig om nudes te delen, maar die Dandy gaat op een klopjacht en negeert context van de tekst die hij zelf deelt. 'Apparently they say it's a-okay to leak nudes to your friends'. Gast, die man werd zelf sexueel lastig gevallen als ik het zo lees. Om dan mensen op te roepen een spel niet te spelen omdat 1 medewerker niet naar je smaak is voelt zwak aan.
  Ga niet naar de hema, een medewerker beledigde mij en de werkgevers hadden (nog) niet genoeg bewijs om ze gelijk te ontslaan!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  The_Stifmeister

  • 3 oktober 2022 13:08
  Die admin is een sneue kneus die terecht geband is maar die Dandy mag ook wel een toontje lager zingen. Typisch Twitter-kneusje dat door zo hard mogelijk te gillen z’n zin wil krijgen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.