Disco Elysium komt volgend jaar naar consoles

Disco Elysium komt volgend jaar naar consoles

Tijdens eenhref="https://www.escapistmagazine.com/v2/disco-elysium-dev-confirms-playstation-4-xbox-one-ports-for-next-year/" rel="noopener noreferrer" style="" target="_blank"> interview met Escapist Magazine</a> laat Robert Kurvitz, hoofd ontwerper van Disco Elysium bij ontwikkelaar ZA/UM, weten dat de game volgend jaar naar console gaat komen.

De pc-versie van de detective rpg-game kwam afgelopen maand uit. De bedoeling is om de game beschikbaar te maken voor zo veel mogelijk mensen, laat Kurvitz weten in het interview. Ze zijn dan ook actief bezig om de game geschikt te maken voor PlayStation en Xbox.

“We moeten hiermee heel erg hands-on zijn. We willen niet een ander bedrijf inhuren om de game over te zetten,” aldus Kurvitz, “We denken dat het echt goed te spelen is op consoles, omdat je geen kleine tactieken hoeft te doorlopen met een muis, de game is namelijk erg gebaseerd op verhaalvertelling.” Dit is niet het enige waar momenteel aan gewerkt wordt. Kurvitz deelt ook mee dat ze momenteel bezig zijn met het vertalen van de game naar het Mandarijn en verschillende Europese talen.

Disco Elysium draait om een politieagent die geheugenverlies heeft door veelvuldig alcoholgebruik en een moord moet zien op te lossen. Het speelt zich af in een open wereld, in een stad genaamd Revachol. Zoals Kurvitz al zei is de game erg gefocust op het verhaal-aspect en gameplay draait daarom veel rondom dialogen.

Benieuwd naar de game? Kijk hieronder de lanceertrailer voor de pc-versie van Disco Elysium. Binnenkort lees je onze review van Disco Elysium op de site.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou