Nieuws
disco elysium

Disco Elysium komt volgend jaar naar consoles

Een alcoholistische politieagent op PlayStation en Xbox

Geschreven door Dagmar De Groot op
Tijdens een interview met Escapist Magazine laat Robert Kurvitz, hoofd ontwerper van Disco Elysium bij ontwikkelaar ZA/UM, weten dat de game volgend jaar naar console gaat komen.

De pc-versie van de detective rpg-game kwam afgelopen maand uit. De bedoeling is om de game beschikbaar te maken voor zo veel mogelijk mensen, laat Kurvitz weten in het interview. Ze zijn dan ook actief bezig om de game geschikt te maken voor PlayStation en Xbox.

“We moeten hiermee heel erg hands-on zijn. We willen niet een ander bedrijf inhuren om de game over te zetten,” aldus Kurvitz, “We denken dat het echt goed te spelen is op consoles, omdat je geen kleine tactieken hoeft te doorlopen met een muis, de game is namelijk erg gebaseerd op verhaalvertelling.” Dit is niet het enige waar momenteel aan gewerkt wordt. Kurvitz deelt ook mee dat ze momenteel bezig zijn met het vertalen van de game naar het Mandarijn en verschillende Europese talen.

Disco Elysium draait om een politieagent die geheugenverlies heeft door veelvuldig alcoholgebruik en een moord moet zien op te lossen. Het speelt zich af in een open wereld, in een stad genaamd Revachol. Zoals Kurvitz al zei is de game erg gefocust op het verhaal-aspect en gameplay draait daarom veel rondom dialogen.

Benieuwd naar de game? Kijk hieronder de lanceertrailer voor de pc-versie van Disco Elysium. Binnenkort lees je onze review van Disco Elysium op de site.

Dit artikel delen:

Lees meer

De gamereleases van november 2019 Ubisoft wil crossplay in al hun komende PvP-games
0

Reacties op: Disco Elysium komt volgend jaar naar consoles

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.