Disciples III: Renaissance deze zomer naar Europa | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De Disciples-games bieden een combinatie van RPG en strategie en worden turn-based gespeeld. De games zijn nog het best te vergelijken met Heroes of Might & Magic, al is de sfeer van Disciples een stuk grimmiger. Met Disciples III maakt de reeks voor zijn eerst de overstap naar een volledige 3D-weergave. De gameplay is gestroomlijnd wat vooral multiplayergevechten een stuk vlotter zou moeten maken.

Disciples III: Renai ance biedt drie speelbare ra en, namelijk The Empire, The Legion of the Damned en The Elven Alliance. Elk ras kent eigen eenheden en heeft steden met een eigen architectuur. "Disciples III zal deze strategie-franchise naar een nieuw niveau tillen en zou zowel de bestaande fans als nieuwkomers moeten bekoren", zegt Simon Hellwig van Kalypso Media.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou