Nieuws
Dirt 5

Dirt-ontwikkelaar Codemasters Cheshire fuseert met Need For Speed-studio Criterion

Werken samen aan de toekomst van Need for Speed

Geschreven door Marvin Toepoel op
Codemasters Cheshire is opgenomen in Criterion Games. De studio’s op twee locaties in Engeland blijven staan.

Dat meldt Codemasters via Twitter. Codemasters Cheshire is de studio achter Dirt 5, die werd opgericht door een voormalig Evolution Studios-team (dat verantwoordelijk was voor Driveclub en Motorstorm). “We kunnen bevestigen dat Criterion Games en het ontwikkelingsteam van Codemasters Cheshire officieel samenkomen om te werken aan de toekomst van Need For Speed”, luidt de tweet.

De twee studio’s worden samen één Criterion-studio en ze blijven werken vanuit hun huidige locaties in Guildford en Cheshire. Beide teams staan nu onder leiding van vice-president Matt Webster. Volgens Gamesindustry.biz heeft de fusie geen ontslagen tot gevolg.

"Deze integratie bouwt voort op de nauwe samenwerking tussen de twee studio’s in de afgelopen paar maanden”, aldus Codemasters. “We delen dezelfde waarden en vergelijkbare bedrijfsculturen, en we zijn ervan overtuigd dat het samenbrengen van de overvloed aan expertise uit beide teams ons zal helpen om de beste race-ervaring te maken voor onze spelers.”

Beide teams zullen dus werken aan de toekomst van Need For Speed. In de tussentijd blijft Codemasters Birmingham verantwoordelijk voor de F1-serie.

Bron: Codemasters (Twitter)

Dit artikel delen:

Lees meer

Details Pokémon Home-ondersteuning Pokémon Brilliant Diamond, Shining Pearl en Legends: Arceus bekend Starfield en Redfall uitgesteld naar eerste helft van 2023
0

Reacties op: Dirt-ontwikkelaar Codemasters Cheshire fuseert met Need For Speed-studio Criterion

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.