'DirectX 12 niet ondersteund door Windows 7' | Gamer.nl

'DirectX 12 niet ondersteund door Windows 7' | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Huddy zei dit in een presentatie tijdens het evenement. "Eén ding wat niet gaat gebeuren is DirectX 12. Inderdaad, DirectX 12 komt niet naar Windows 7." Een video van Huddy's uitspraak verscheen op YouTube, maar is inmiddels als privé gemarkeerd en niet meer te bekijken.

In een verklaring zegt AMD nu dat Huddy zich versprak: "Richard Huddy spreekt niet voor Microsoft, en speculeerde op basis van Microsofts planning voor de ondersteuning van Windows 7. Hij heeft geen bovengemiddeld inzicht in Microsofts Windows- of DirectX-strategieën", aldus AMD. Microsoft zelf heeft nog geen statement naar buiten gebracht.

DirectX is een verzameling van API's: bibliotheken van verschillende programmeertalen. DirectX maakt het makkelijker voor ontwikkelaars om een game te programmeren doordat deze niet alles vanaf de grond af hoeven op te bouwen. DirectX 11 kwam in 2009 uit, tegelijk met Windows 7.

Volgens een hardware-enquête van Steam, gehouden in oktober, heeft 47% van de Steam-gebruikers Windows 7 (64-bit) en 21% Windows 8.1 als besturing ysteem. Microsoft gaf begin dit jaar aan dat Windows 7 nog tot januari 2015 basisondersteuning heeft, oftewel automatische oplo ingen, updates en technische ondersteuning. Het besturing ysteem krijgt nog tot 2020 beveiligings- en prestatie-updates.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou