Dat de N-Gage niet aan de verwachtingen voldoet wisten we al. Nokia's eerste poging om de hand-held markt te veroveren is jammerlijk gefaald, het product verkoopt slecht en is verkozen in de vaporware Top 10 2003 van Wired. Of dit nog niet genoeg is heeft ook de directeur van EA zijn mening over de machine gegeven, en die is niet mals.

John Riccitiello noemt de N-Gage een stom product met marginale verkoopcijfers. Hij beschrijft van de N-Gage verder als een niet-zinvol product. Dat Nokia nog niet inziet dat ze geen toekomst hebben op de game-markt komt vanzelf, aldus John.According to EA president and COO, John Riccitiello, “When I picked that thing up I knew it was a dog – it just feels stupid”. His comments came in a Reuters interview during which he described the machine's sales as “non-meaningful”.

He wasn't entirely disparaging of Nokia though and did claim that the company would eventually succeed in the games industry. "Nokia will figure it out," he said. "It's just that they haven't figured it out yet."

Door de uitspraken is het verschijnen van een EA titel op de N-Gage bijzonder klein geworden,