Directeur Angry Birds-maker Rovio vertrekt | Gamer.nl

Directeur Angry Birds-maker Rovio vertrekt | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Vanaf januari neemt Pekka Rantala, een voormalig Nokia-bestuurder, het stokje over van Hed. Het gamebedrijf had in 2013 te maken met stagnerende groei, zo bleek eerder al uit de jaarcijfers. De voorheen enorm populaire Angry Birds-reeks is onder druk van concurrentie door andere mobiele gamemakers minder populair geworden. Nieuwe delen als de kartgame Angry Birds Go en turn-based rpg Angry Birds Epic werden met gematigd enthousiasme ontvangen door gamers en critici.

In een verklaring stelt Hed een actieve rol te blijven houden bij Rovio. Hij is genomineerd voor een positie in de raad van bestuur. "Het is een geweldige rit geweest en in de komende maanden geef ik met veel plezier de hoodie door aan Pekka Rantala, die Rovio naar het volgende niveau zal brengen."

Door NUtech.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou