Peter Molyneux is een game-bedenker welke inmiddels al heel wat toppers op zijn naam heeft staan. Met Populous, Syndicate en Magic Carpet wist hij games af te leveren die bij veel games in de smaak vielen.

Toch is het niet alleen maar succes wat de klok slaat want zo nu en dan wil hij het allemaal net iets te ambitieus aanpakken. Hierdoor werd zijn laatste oogappeltje, Black & White, door veel gamers bestempeld als een grote teleurstelling. De aparte interface zonder GUI en het trage, indirecte spelverloop was niet aan veel gamers besteed. Toch gaat de goede man niet bij de pakken neer zitten. Momenteel is hij onder andere bezig met de maak-je-eigen-filmstudio-game The Movies en met het strikt geheime Dimitri.

De rechter man is Rrrrrrrobbie Rrrrrrrronalds!Dimitri is een codenaam over een zeer ambitieus project waarover nog maar weinig bekend is gemaakt. De Lionhead fansite heeft de feitjes die al wel bekend zijn op een rijtje gezet en enkele, nog nooit eerder vertoonde, artwork van het spel online gezet.

Dmitiri is momenteel het grootste project van Lionhead. Het wordt sinds 1999 ontwikkeld en zal voor het einde van 2007 klaar moeten zijn, dus in de komende vijf jaar. Net als Black & White belooft Dimitri een nieuwe stap in de wereld van Kunstmatige Intelligentie te zijn.

Een deel van Dimitri zal zich tijdens de Tweede Wereldoorlog afspelen, niet daar waar gevochten wordt, maar in Amerika. Ook is bekend dat het spel enige erotische scènes zal bevatten. Verder is het nog puur speculeren welke kant men op wil met het spel en wat het zal gaan worden. Meer artwork tref je hier aan.