In een interview met Reuters vertelt COO Peter Moore dat hij denkt dat het nog twee tot drie jaar duurt voordat de digitale inkomsten hoger zijn. Het bedrijf verdiende in de afgelopen twaalf maanden 1,1 miljard euro aan digitale producten en dat wordt volgens de voorspellingen alleen maar groter, mede door een verschuivende focus van het bedrijf naar mobiel en free-to-play.

"In dit fiscale jaar hebben we 41 sociale mobiele en free-to-play games in de planning staan en later in het jaar komen we misschien nog met aankondigingen over meer aankomende titels", vertelt Moore. Aan free-to-play games wordt verdiend doordat spelers voor kleine bedragen diverse items kopen die ze in een game kunnen gebruiken. In juli zei EA's CEO John Riccitiello dat er veel geld wordt verdiend aan free-to-play-games.

Star Wars: The Old Republic

EA kondigde onlangs aan dat hun massively multiplayer onlinegame Star Wars: The Old Republic ook overgaat op een free-to-play-model. Nu worden gamers verplicht om maandelijks een bedrag over te maken van ruim tien euro om te kunnen spelen. Die eis komt komende herfst te vervallen;  spelers kunnen dan ook zonder maandelijkse betaling de game spelen, maar krijgen wel enkele beperkingen opgelegd die betalende spelers niet hebben.