Digitale gameverkoop voor Vita overtreft Sony's verwachtingen | Gamer.nl

Digitale gameverkoop voor Vita overtreft Sony's verwachtingen | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Cijfers van de digitale verkopen geeft Kawano niet. Eerder deze week zijn wel de Japanse verkoopcijfers van de fysieke games bekendgemaakt. In totaal zijn er ongeveer 300 duizend games verkocht voor Vita. Aangezien er 325 duizend exemplaren van de handheld zijn verkocht komt dat neer op 0,92 games per PS Vita.

Dit getal ligt lager dan de attach rate van de Nintendo 3DS (0,95) en dat van de PlayStation Portable (1,06) bij die betreffende lanceringen. Dit is echter geen gelijkwaardige vergelijking, omdat alle PS Vita-games ook digitaal worden aangeboden, dat is bij de andere handhelds niet het geval.

Sony heeft niet bekendgemaakt wat de attach rate is voor de PS Vita als de downloadtitels worden meegeteld. Wel heeft Kawano gezegd dat "de games en acce oires" extreem goed verkopen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou