Digitale distributie EA beslaat veertig procent totale inkomsten | Gamer.nl

Digitale distributie EA beslaat veertig procent totale inkomsten | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"We denken dat de digitale distributie van EA gedurende de komende jaren steeds groter wordt en indruk zal maken op investeerders", vertelt Bhatia. John Riccitiello, CEO van Electronic Arts, sprak begin dit jaar de verwachting uit dat digitale distributie nog dit jaar de winkeldistributie gaat inhalen. 

Als aanwijzing dat EA zich in toenemende mate richt op digitale distributie, noemt Bhatia dat sociale gamemaker Playfish steeds meer games van belangrijke EA-merken uitbrengt op Facebook en de hoeveelheid mobiele games en downloadbare content die het ontwikkelt, opschroeft.

Bovendien bracht EA onlangs Ma Effect 2 voor PlayStation 3 tegelijkertijd uit in de winkels en op het PlayStation Network. Dit was de eerste keer dat de uitgever dit deed voor een spelcomputergame. Daarnaast ging EA onlangs een strategische samenwerking aan om zijn downloadbare Play4Free-titels aan een breder publiek aan te kunnen bieden via de portalen van Bigpoint. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou