Digital Reality, ontwikkelaar van onder andere Imperium Galactica I en II en het aankomende deel III, heeft vandaag bekend gemaakt dat het onder toezicht van Cryo een nieuwe spacesim aan het developen is.

De titel zal de naam Haegemonia: Legions of Iron met zich mee dragen en moet ongeveer mei volgende jaar uit gaan komen. Vooral de 3d engine die voor de game ontwikkeld is, is van hoge kwaliteit, lees en huiver:De grafische engine die Digital Extremes heeft ontwikkeld is iets aparts. Het is anderhalf jaar in ontwikkeling geweest en kan per scene zo'n 100.000 polygonen weergeven dankzij een goed gebruik van een LOD-systeem (Level Of Detail). Hierdoor blijven ruimteschepen na inzoomen hierop scherp. Naast singleplay is ook in multiplay voorzien. 8 tot 16 spelers kunnen zich met elkaar meten in deathmatch, skirmish en in co-op mode.

Het begint misschien een beetje vervelend te klinken maar graphics alleen staan nog niet garant voor een goede game. Of de rest van Haegemonia: Legions of Iron wel allemaal in orde is kunnen we over ruim 6 maanden uit gaan vogelen.

Met dank aan F-MaN voor de link naar dit bericht.