Ontwikkelaar Digital Extremes staat vooral bekend om zijn bijdrage aan de Unreal reeks, maar het bedrijf heeft in het budget-segment ook een aantal minder indrukwekkende titels achter zijn naam gezet. Bijna al deze titels werden in de VS door uitgever Groove Games op de markt gebracht en slechts enkelen werden ook in Europa uitgebracht, waaronder het tegenvallende Pariah. Vandaag heeft Digital Extremes met WarPath een nieuwe budgettitel aangekondigd die eveneens onder Groove Games zal verschijnen.

We willen overigens niet impliceren dat ook WarPath meteen bagger is, want op papier ziet het er alleraardigst uit. Het verhaal is wel eenvoudig: drie rassen vechten om Eden, een wereld in een uithoek van het heelal. Geen van de drie rassen willen Eden laten voor wat het is, dus een conflict is onvermijdbaar!

Als speler kun je kiezen uit de drie verschillende rassen. In singleplayer dien je te vechten om verschillende territoria, waarbij je gebruik kunt maken van vier verschillende voertuigen en acht verschillende wapens, met veelzeggende namen als de Vibro Blade, de Tyrant en de EMAC. De grafische power komt voort uit de Unreal 2.0 engine, voorzien van de KARMA physics engine.