In een brief aan Mark Pincus, directeur van Mafia Wars-ontwikkelaar Zynga, schrijft PETA dat  het portretteren van honden en andere dieren als levende wapens mensen aanmoedigt om dieren te misbruiken in het echte leven. Volgens PETA behoren sommige honden tot een groep genaamd bully breeds, die soms door hun bazen worden mishandeld en uitgehongerd. Ook worden ze gestraft voor het verliezen in illegale gevechten of wanneer ze niet agressief genoeg zijn.

"De baasjes van deze beesten denken dat het hebben van zo'n hond cool of stoer is, maar ze hebben geen enkel idee hoe het dier zich voelt", aldus PETA. "Wij willen u bij deze vragen om pitbulls en andere beesten niet als vechtmachines neer te zetten in Mafia Wars." Ontwikkelaar Zynga heeft nog niet gereageerd op het protest.

Mafia Wars

Mafia Wars is een browsergame die zich afspeelt in New York City en Little Italy. In de game moeten spelers een crimineel imperium opzetten. Spelers kunnen tegen andere spelers vechten en daarbij onder andere honden inzetten om voor ze te vechten.