Dice wilde sneller met DLC-packs Battlefield 3 komen | Gamer.nl

Dice wilde sneller met DLC-packs Battlefield 3 komen | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

In december kwam het Back to Karkand-pakket uit voor BF3. De eerstvolgende uitbreiding, Close Quarters, volgt in juni. "Dat we niet al met nog meer content zijn gekomen heeft een paar praktische redenen", vertelt Troed on. "Voor een deel komt het omdat we veel focus hebben gehad op het uitbrengen van de game zelf. We hadden de ambitie om eerder met meer uitbreidingen te komen, maar soms moet je prioriteren stellen tu en het hoofdproduct en wat je later doet. (...) Soms lopen we tegen beperkingen aan in wat we wel en niet kunnen doen."

Troed on legt ook uit dat Dice contentpakketten maakt met een specifiek thema, inclusief nieuwe maps, wapens, opdrachten en upgrades en dat die aanpak meer tijd kost dan het maken en uitbrengen van lo e maps. Voor Call of Duty: Modern Warfare 3, de grootste concurrent van Battlefield 3, wordt er maandelijks nieuwe content uitgebracht. Deze beperkt zich momenteel tot lo e maps en Spec Ops-mi ies.

Close Quarters

Het eerstvolgende downloadbare contentpakket voor Battlefield 3, Close Quarters, komt uit in juni en richt zich op korteafstandsgevechten. Het pakket bevat vier nieuwe maps en tien nieuwe wapens. In de herfst volgt Armored Kill, dat zich juist richt op uitgestrekte omgevingen en naast nieuwe maps en wapens ook nieuwe voertuigen bevat. Armored Kill bevat volgens Dice de grootste map uit de geschiedenis van Battlefield. In de winter volgt het pakket End Game, waarover Dice nog niets heeft onthuld.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou