In december kwam het Back to Karkand-pakket uit voor BF3. De eerstvolgende uitbreiding, Close Quarters, volgt in juni. "Dat we niet al met nog meer content zijn gekomen heeft een paar praktische redenen", vertelt Troedsson. "Voor een deel komt het omdat we veel focus hebben gehad op het uitbrengen van de game zelf. We hadden de ambitie om eerder met meer uitbreidingen te komen, maar soms moet je prioriteren stellen tussen het hoofdproduct en wat je later doet. (...) Soms lopen we tegen beperkingen aan in wat we wel en niet kunnen doen."

Troedsson legt ook uit dat Dice contentpakketten maakt met een specifiek thema, inclusief nieuwe maps, wapens, opdrachten en upgrades en dat die aanpak meer tijd kost dan het maken en uitbrengen van losse maps. Voor Call of Duty: Modern Warfare 3, de grootste concurrent van Battlefield 3, wordt er maandelijks nieuwe content uitgebracht. Deze beperkt zich momenteel tot losse maps en Spec Ops-missies.

Close Quarters

Het eerstvolgende downloadbare contentpakket voor Battlefield 3, Close Quarters, komt uit in juni en richt zich op korteafstandsgevechten. Het pakket bevat vier nieuwe maps en tien nieuwe wapens. In de herfst volgt Armored Kill, dat zich juist richt op uitgestrekte omgevingen en naast nieuwe maps en wapens ook nieuwe voertuigen bevat. Armored Kill bevat volgens Dice de grootste map uit de geschiedenis van Battlefield. In de winter volgt het pakket End Game, waarover Dice nog niets heeft onthuld.