Dice heeft de game op het Zweedse evenement Datastorm 2010 voor het eerst getoond aan het publiek. Hardcore was op één fout na helemaal klaar voor uitgave in 1994, maar werd op het laatste moment geannuleerd door uitgever Psygnosis. Toen de Sega MegaDrive de strijd met de Super Nintendo leek te verliezen, besloot de uitgever alle games voor dat platform te annuleren. Psygnosis werd jaren geleden overgenomen door Sony en dat bedrijf heeft dan ook de rechten op de game. Dice zegt te proberen de rechten terug te krijgen van Sony.

Voor welk platform Dice Hardcore zou willen uitbrengen is niet duidelijk, maar aangezien de game gedemonstreerd werd op een Xbox 360, lijkt dat platform voor de hand te liggen.

Datastorm 2010

Hardcore is een tweedimensionale shooter die doet denken aan Turrican. De speler bestuurt een soldaat die te voet en gewapend met zijn machinegeweer de vijanden te lijf gaat. Het was één van de eerste games van Dice, de studio die nu vooral bekend is als ontwikkelaar van de Battlefield-reeks. Momenteel werkt het bedrijf aan de multiplayer-modus van Medal of Honor.