In Battlefield 3 is het mogelijk om servers te huren en op die server een aantal eigen regels in te stellen. Op een gegeven moment waren er zo veel gehuurde servers, dat Dice besloot er zelf steeds minder te onderhouden en uiteindelijk geen enkele meer. Hierdoor werd het steeds lastiger in Battlefield 3 om servers te vinden waarop alleen de standaard regels actief zijn, tot ongenoegen van de spelers.

Dice had het aantal eigen servers eerder al verhoogd en heeft dit afgelopen weekend nog een keer verviervoudigd om de vraag van spelers tegemoet te komen. Om deze servers te vinden, kunnen spelers in de game zoeken naar de term "Dice". Door servers vervolgens aan de favorieten toe te voegen, kunnen deze snel worden teruggevonden.

Armored Kill

Op 4 september brengt Dice Armored Kill uit voor Battlefield 3. Op die datum is de uitbreiding beschikbaar voor PlayStation 3-bezitters met een Premium-account. Op 11 september volgen Premium-gamers op Xbox 360 en PC. Zonder Premium moeten PS3-gamers wachten tot 18 september en Xbox 360- en PC-gamers tot 25 september.