DICE: 'Verschil tussen PC- en consolegamers vervaagt' | Gamer.nl

DICE: 'Verschil tussen PC- en consolegamers vervaagt' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Volgens Bailey zijn de mensen die op de twee verschillende platformen gamen eigenlijk al hetzelfde. "We maken al vele jaren Battlefield-games voor de PC, waardoor we alle voor- en nadelen van het platform kennen. Tijdens het maken van de eerste Bad Company hebben we ook veel over consoles geleerd. De gamers op PC's en consoles liggen niet ver meer uit elkaar."

Hardcore

De PC-versie van het aankomende Battlefield: Bad Company 2 is echter nog wel iets meer op de hardcore gamer gericht. Squads zijn bijvoorbeeld handmatig in te delen, net als in Battlefield 2, en er spelen niet 24 maar 32 spelers tegelijk in een online wedstrijd.

Battlefield: Bad Company 2 is een shooter met een eerste persoonsaanzicht die in de singleplayermodus het verhaal van Preston Marlow vertelt. In de multiplayermodus kunnen op meerdere manieren doelen behaald worden en nemen teams het tegen elkaar op in gevechten om de vlag of de basis van de tegenstander vernietigen. Battlefield: Bad Company 2 komt aanstaande donderdag uit voor Xbox 360, Playstation 3 en PC.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou