Nieuws
Star Wars Battlefront 2

Dice reageert op klachten over lootboxen in Star Wars Battlefront 2

'Het volledige systeem wordt nog steeds bijgewerkt'

Geschreven door Eline Oosterloo op
Dice, de voornaamste studio achter Star Wars Battlefront 2, heeft gereageerd op klachten over het lootbox-systeem.

Tijdens de bèta van Star Wars Battlefront 2, die woensdag eindigde, maakten spelers voor het eerst kennis met het loot drop-systeem van de game. Dit systeem zat niet in de voorloper van het spel en geeft mensen het idee dat deze lootboxen wel eens een betaalde dienst zou kunnen zijn.

Dit heeft ervoor gezorgd dat op Reddit een vurige discussie losbrak over dit soort systemen. Star Wars Battlefront 2 is niet het enige spel dat lootboxen bevat. Ook reageerden spelers al verontwaardigd op soortgelijke systemen in Middle-earth: Shadow of War, Destiny 2 en Call of Duty: WW2.

Kritische spelers noemen loot drop-systemen een vorm van gokken en uitbuiting. Zowel PEGI als ESRB hebben officieel laten weten dat zij dit niet zien als een vorm van gokken. Dit betekent echter niet dat gamers nu gerustgesteld zijn; er blijft veel kritiek op het toenemende aantal games dat gebruikmaakt van lootboxen.

Nu heeft Dice, die meewerkt aan de ontwikkeling van Star Wars Battlefront 2, gereageerd op de verontwaardiging van deze spelers:

"Wees gerust, we luisteren naar alle spelers die net uit de bèta stappen. We hebben gekeken naar de meest bediscussieerde onderwerpen, van crates en progressie naar de Strike-modus en meer."

De ontwikkelaar geeft aan dat het volledige systeem nog niet in de bèta zat en dat deze ook nog steeds wordt bijgewerkt voor wanneer de game officieel uitkomt:

"Als een doel om het systeem te balanceren werken we ernaar om de krachtigste items in het spel alleen verkrijgbaar te maken via in-game prestaties."

Op de officiële website is het volledige lijstje van Dice te lezen waarin zij doelen stellen aan het lootbox-systeem. Hieruit blijkt wel dat er inderdaad veel items verkrijgbaar zijn door deze aan te schaffen met echt geld. Het betekent dus dat lootboxen hoogstwaarschijnlijk zullen blijven, ondanks alle ophef.

Dit artikel delen:

Lees meer

Aangepaste systeemeisen en specifieke releasetijd voor Destiny 2 op pc bekend Win een prijzenpakket van Ghost Recon Wildlands
37

Reacties op: Dice reageert op klachten over lootboxen in Star Wars Battlefront 2

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • ttthimo

    • 13 oktober 2017 10:58
    Nog een game om over te slaan…..
    Aan het eind van het jaar ben ik schatrijk!

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • casualkiller

    • 13 oktober 2017 11:06
    Het is "grappig" (hehe om te huilen eigenlijk) dat in japan en china lootboxen verboden zijn, vanwege het gokken verhaal.

    Blizzard moet daar de droprates en inhoud van de lootboxes weergeven bij verkoop van bv Overwatch

    Maar in Dice's geval: "We see you've discovered our awful crate system. Here are some reasons why it's actually okay…" zoals iemand op GAF al zei..

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • TheChief

    • 13 oktober 2017 11:06
    Inderdaad, BF2 komt er dus niet in. Want natuurlijk blijven de lootboxes, die zijn de basis van de hele game dus die eruit slopen zou veel te veel tijd en dus geld kosten.

    DICE raakt steeds meer gecorrumpeerd door hun omgang met EA.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • SuperDre

    • 13 oktober 2017 19:52
    @thechief Lootboxen er uit slopen kost helemaal geen tijd, is niets meer dan 1 regeltje code uitschakelen (want wat niet spawned, kan ook niet gebruikt worden).

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • fonsrutte

    • 13 oktober 2017 11:24
    Ik begrijp de ophef niet zo eerlijk gezegd, mensen denken dat het weleens een betaalde dienst zou kunnen worden en gaan bij voorbaat al helemaal los. Niet zo overdrijven zeg.
    je hebt in allerlei games loot, moet dat dan ook afgeschaft worden het zou namelijk ooit weleens een betaalde dienst kunnen worden.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • armilo-theus

    • 13 oktober 2017 11:40
    @fonsrutte jonge zelfs league of legends doet dit 10 keer beter en dat is een free to play game, zonder pay to win.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • fonsrutte

    • 13 oktober 2017 14:00
    @armilo-theus Dit is ook geen pay to win, dus waar maak je je druk om?

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • armilo-theus

    • 13 oktober 2017 14:09
    @fonsrutte Het is wel pay to win want het beïnvloed de gameplay

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • fonsrutte

    • 13 oktober 2017 14:14
    @armilo-theus Wie zegt dat ervoor betaald moet/kan worden? Dat hebben een paar spelers zelf bedacht, het is nog helemaal niet bevestigd dat dat zo is.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • CroniC

    • 16 oktober 2017 10:36
    @fonsrutte
    Het feit dat ze aangeven het te balanceren door de krachtigste items alleen via in-game prestaties te laten vrijspelen, maakt dat ze er wel betaalde boxen van maken.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • LastCorax

    • 13 oktober 2017 12:38
    @fonsrutte
    Het probleem is niet de loot maar de lootboxes, ik vind de ophef niet zo vreemd aangezien veel developers het tegenwoordig toch wel leuk vinden om lootboxes in games te duwen waar men met echt geld voor kan betalen.

    Ik ben er zelf ook niet echt blij mee dat dit regelmatig voorkomt maar zou me er neer bij kunnen leggen als het enkel om cosmetische prul gaat. Zodra het de gameplay gaat beinvloeden kan men in het voordeel zijn als je er voor betaald. Ik vind dat dit niet thuis hoort in games.

    Daarbij denk ik dat als mensen hier niet over zouden klagen het wellicht al in veel meer games zou zitten.
    Voorkomen is beter dan genezen :p

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • armilo-theus

    • 13 oktober 2017 13:04
    @lastcorax als ze het erin gooien doe het dan zo dat er geen betaal optie is maar dat je ervoor moet spelen om ze te krijgen.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • fonsrutte

    • 13 oktober 2017 13:59
    @lastcorax Zodra het de gameplay gaat beinvloeden wordt er inderdaad een grens overschreden wat mij betreft. Ik kan mij ook niet voorstellen dat Dice dat zou doen. Er is ook nog helemaal niets wat erop wijst dat Dice zoiets van plan is, alleen dat er lootboxes in de game zitten. Daarom snap ik die overdreven ophef niet zo dat men al bij voorbaat gaat roepen voor ze ook maar weten hoe de vork precies in de steel zit.
    Mocht het alleen om cosmetische reut gaan dan snap ik al helemaal niet waar men zich druk om maakt.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • DGM

    • 13 oktober 2017 14:25
    @fonsrutte lees het artikel nog even goed door en ook het artikel dat gelinkt wordt.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • poklaan

    • 13 oktober 2017 16:21
    @fonsrutte
    Ik zou zeggen, neem ff 20-30 minuten van je tijd en check op bijvoorbeeld YouTube wat Star Cards zijn en doen.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • SuperDre

    • 13 oktober 2017 19:54
    @lastcorax Zolang er ook een mogelijkheid is om deze boxen te kunnen krijgen door te spelen, dan zie ik het probleem niet zo. Ja iemand kan dat ding meteen krijgen door te betalen, maar je kunt het ook krijgen door langer te spelen. Zolang het maar niet zo is, dat je betaald een beter wapen kunt kopen die je niet kunt krijgen door alleen te spelen.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • DGM

    • 15 oktober 2017 01:18
    Om mijzelf even te quoten, "Na tientallen uren progressie alsnog afhankelijk zijn van RNG….."

    En dan die ene random casual die wel geluk heeft en bij zijn eerste lootbox die ene cammo, dat ene wapen of die ene star-card upgrade krijgt die jij ook zo graag wil hebben maar daar al tientallen uren voor in de game hebt gestoken zonder dat beetje geluk. (Dit kan natuurlijk beide kanten op werken)

    En dan kan men onverschillig doen en zeggen dat dat niet uitmaakt. Maar wedden dat dat uiteindelijk aan je gaat knagen. Want, dat ene wapen hoeft op papier dan niet de beste te zijn, maar misschien past het wel veel beter bij je speelstijl. (Het zelfde geldt voor die star-card upgrades)

    Beter kijken ze hoe het in BattleField 3 was. Daar kon je verschillende wapens unlocken door challanges te doen. -Loon na werken met een duidelijk doel, dat ene wapen!- En daarbij dus niet afhankelijk zijn van een Random Number Generator -RNG- (Ja je moest BF3 wel de DLC kopen, i know. ik geef alleen een voorbeeld van hoe het ook kan)

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • Ichi

    • 13 oktober 2017 11:33
    Wat ik niet begrijp uit het verhaal is de impact van deze lootboxes (crates). Is het net als bij Overwatch alleen cosmetisch of zijn het daadwerkelijk items die impact hebben op de gameplay, als betere wapens en uitrusting?

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • TheChief

    • 13 oktober 2017 11:38
    @ichi Items bestaan uit starcards (boosts voor abilities van je avatar), wapens etc. Ze hebben dus directe impact op de gameplay.

    Dit is de reden dat DICE op dit moment de meest gehate developer is (naast Monolith voor de flater die ze begaan hebben met Shadow of War).

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • Ichi

    • 13 oktober 2017 11:51
    @thechief Ja dan snap ik dus de ophef wel. Thanks voor het ophelderen.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.