Nieuws
Battlefield 2042

Dice heeft alleen maar tijd voor Battlefield

'Het team is hier om aan Battlefield te werken en daar ligt hun passie'

Geschreven door Michel Musters op
Ontwikkelaar Dice heeft aangegeven alleen maar tijd te hebben voor de Battlefield-franchise.

Dat meldde Rebecka Coutaz, die sinds eind vorig jaar aan het hoofd van de ontwikkelaar staat, aan Games Industry. Ze werd gevraagd of het bijvoorbeeld onmogelijk is voor de studio om op dit moment aan projecten zoals een nieuwe Mirror's Edge te werken.

"Absoluut. We richten ons volledig op Battlefield 2042. Er is geen tijd voor iets anders en dit is wat we willen doen. In drie jaar tijd willen we de first-person shooter-hofleverancier worden die we behoren te zijn, dat is ons doel."

Het vorig jaar uitgekomen Battlefield 2042 werd slecht ontvangen door gamers. Het afgelopen halfjaar heeft Dice diverse verbeteringen doorgevoerd. Ook is na lang wachten het eerste seizoen eerder deze maand begonnen.

EA heeft eerder al gemeld dat spelers sowieso vier seizoenen verspreid over een jaar kunnen verwachten. Eerder deze maand gingen er geruchten dat er maar een minimaal aantal mensen aan Battlefield 2042 blijven werken binnen Dice, terwijl het grootste gedeelte van het team op de ontwikkeling van een nieuwe Battlefield-game is gezet. EA heeft deze geruchten echter ontkracht.

Coutaz: "Het team is hier om aan Battlefield te werken en daar ligt hun passie. We hebben veel oudgedienden van de franchise. Het is belangrijk voor ons om Battlefield 2042 te verbeteren, alsmede de ervaring die we aan spelers kunnen bieden. We zijn dat aan hen verplicht."

"Dit is een van de grote franchises binnen onze industrie, gemaakt door een van de grote teams uit onze industrie, en onze verwachting is dat het blijft groeien en het voor vele jaren een heel belangrijk onderdeel van onze portfolio blijft."

Dit artikel delen:

Lees meer

Johnny Cage-acteur hint mogelijk naar Mortal Kombat 12 World of Warcraft-uitbreiding Dragonflight verschijnt nog dit jaar
4

Reacties op: Dice heeft alleen maar tijd voor Battlefield

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Riyakuya

  • 22 juni 2022 10:25
  Erg veel zelf liefde daar binnen het bedrijf. Of ze die lovende woorden ook daadwerkelijk waar kunnen gaan maken betwijfel ik echter.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Messtranor

  • 22 juni 2022 10:32
  En zelfs voor Battlefield hebben ze al nauwelijks tijd, als je ziet wat een wanprodukt 2042 is geworden. EA moet ze eens gewoon fatsoenlijk de tijd geven. Dan komt er een keer een jaar geen nieuw deel uit. Maar nee, de koe moet gemolken worden

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  TheChief

  • 22 juni 2022 12:57
  Quote: 'Het team is hier om aan Battlefield te werken en daar ligt hun passie'

  En dat team leverde vervolgens BF2042 af, een wangedrocht van een game dat na een half jaar al werd opgegeven ten faveure van de volgende game.

  DICE is dood, de studio die mijn favoriete gameserie maakte is niet meer.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • WauWsy

  • 22 juni 2022 23:49
  hahaha, Quote: 'Het team is hier om aan Battlefield te werken en daar ligt hun passie'

  Wat een BS is dat zeg, als dat echt zo zou zijn dan was dat spel nooit in deze staat uit gekomen.. Enige dat ze nu proberen is om er nog zoveel mogelijk uit te trekken, ben altijd een grote BF fan geweest maar met de laatste BF games is dat echt verdwenen. Ik hou het wel bij de oude games.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.