DICE-CEO: 'Vrouwelijke personages blijven in Battlefield V' | Gamer.nl

DICE-CEO: 'Vrouwelijke personages blijven in Battlefield V' | Gamer.nl

Op Twitter geeft General Manager van DICE zijn kijk op de controverse rondom vrouwelijke personages in Battlefield V.

Toen Dice de eerste teaser trailer onthulde voor Battlefield V ontstond er ophef over een vrouw op het slagveld. Spelers merkten op dat dit historisch inaccuraat is, omdat vrouwen niet als soldaten vochten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Oskar Gabrielson van DICE laat echter weten dat ze de mogelijkheid om een vrouwelijk personage te spelen niet uit het spel gaan halen.

Hiervoor geeft hij twee redenen. Ten eerste wil DICE dat Battlefield V een game wordt die diversiteit aanprijst. Bovendien wil de ontwikkelaar dat spelers hun eigen gang kunnen gaan. Als voorbeeld laat Gabrielson een clip zien van drie spelers die samen op een paard rijden en een vlammenwerper gebruiken.

Executive Producer Aleksander Grøndel is het met Gabrielson eens. Hij merkt op dat DICE speelplezier belangrijker acht dan realisme.

Concept art

Daarnaast verscheen op het officiële Twitter-kanaal van Battlefield V concept art van speelbare maps in Noorwegen en Noord-Afrika. Daarbij wordt vermeld: "Je denkt mi chien dat je alles wel weet van de Tweede Wereldoorlog, maar er waren meer slagvelden dan je je wellicht realiseert. Noorwegen? Noord-Afrika? Dit is de Tweede Wereldoorlog zoals je die nog nooit in een videogame gezien hebt."

Dat Battlefield V zich onder andere in deze gebieden af zal spelen was al bekend. Wel zijn dit de eerste beelden van deze maps.

Geen lootboxes

Ook heeft DICE bekendgemaakt dat Battlefield V geen lootboxes bevat. Dat vertelde een woordvoerder van EA aan Kotaku. Wel is er in-game currency, waarmee spelers cosmetische voorwerpen kunnen kopen.

Tenslotte laat het bedrijf weten dat er geen sprake is van een seizoenspas waarmee spelers nieuwe maps moeten aanschaffen. In plaats daarvan zijn alle gebieden direct bij de lancering beschikbaar voor alle Battlefield V-spelers.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou