"Het klinkt vreemd, maar mensen waren boos op ons." Bach legt uit dat het voor een consument makkelijker is om te begrijpen dat als je ergens voor betaalt, je er iets goeds voor terugkrijgt. "Als we de kleine dingen gratis weggeven, is men meer verbolgen dan vrolijk. 'Drie maps? Dat is niet genoeg', waarop ik reageerde dat de maps gratis zijn. De reactie van de mensen daarop was: 'Ik zou tien dollar betalen als het er vijf waren.' "

De Vietnam-DLC voor het spel, die alleen tegen betaling te downloaden was, werd wel positief ontvangen. "Het was een groter pakket en we vroegen er geld voor, maar iedereen zag er de waarde van in en genoot van het spel." Bach benadrukt dat DICE in de toekomst gratis DLC blijft aanbieden. "Toch blijft het fascinerend. Mensen zijn niet gewend om dingen voor niets te krijgen, ze zijn daarom erg achterdochtig als dit wel gebeurt."

VIP

De gratis maps voor Bad Company 2 werden via de VIP-ruimte van het spel beschikbaar gesteld. Spelers kregen toegang tot deze ruimte via een code die bij nieuwe exemplaren van de game werd geleverd. Zij konden de code ook later aanschaffen. In totaal zijn er op deze manier zeven gratis map packs aangeboden.