"Mensen lijken te vergeten dat we drie andere Battlefield-games tussen Battlefield 2 en 3 hebben gemaakt", aldus Bach. "Het is een natuurlijke reactie. Mensen denken dat we Battlefield 3 niet blijven ondersteunen, ook al komt de Premium-versie er aan, werken we aan nieuwe uitbreidingen en zijn we heel open over wat we aan het doen zijn."

EA kondigde vorige maand het bestaan van Battlefield 4 indirect aan door te vermelden dat gamers die de gelimiteerde versie van Medal of Honor: Warfighter reserveren, toegang krijgen tot de bèta van Battlefield 4. De bèta gaat in de herfst van 2013 van start. Sommige fans zijn bang dat Dice de serie uitmelkt of de ondersteuning voor Battlefield 3 laat vallen.

"We hoorden precies hetzelfde bij Battlefield 2", vervolgt Bach. "Het ging van, 'oh nee, jullie stoppen met je games ondersteunen!'. Nee, we werken als gekken, maar we hebben het nog niet aangekondigd. We hebben nu duidelijk gemaakt dat we heel veel moeite in Battlefield 3 steken en toch krijgen we nog dergelijke reacties. Dat vind ik droevig. We zijn toegewijd aan het blijven ondersteunen van Battlefield 3. Mensen maken zich om de verkeerde redenen druk."