Diablo Immortal-speler kan na besteden van ton geen PvP meer spelen

Diablo Immortal-speler kan na besteden van ton geen PvP meer spelen

Een Diablo Immortal-speler zou na het uitgeven van zo'n 100.000 dollar in de game geen PvP-wedstrijden meer in het spel kunnen vinden.

YoutTuber Jtisallbusiness claimt dat hij expres zoveel mogelijk geld in het spel heeft gestopt om te bewijzen dat spelers die zoveel mogelijk betalen sterker zijn dan andere spelers in het spel.

Dit zorgde er voor dat hij van iedereen in de PvP-modus van de game won. Als gevolg daarvan kan de YouTuber inmiddels geen andere spelers meer vinden om het tegen op te nemen. Jtisallbusiness zegt in sommige gevallen wel 48 tot 72 uur achter elkaar te hebben geprobeerd een tegenstander te vinden, zonder succes. Het probleem zou zich al enkele weken voordoen.

Doordat hij geen andere spelers kan vinden, kan de YouTuber ook niet meedoen met specifieke endgame content, waarbij een clan van een speler 'Immortal' kan worden en het op moet nemen tegen andere clans.

Ondertussen vraagt Jtisallbusiness zich af of hij zijn geld terug moet eisen, aangezien het geld is gestoken in een game die hij nu niet meer naar behoren kan spelen. Blizzard heeft volgens de YouTuber inmiddels wel gemeld dat er aan een oplossing gewerkt wordt.

Diablo Immortal kwam op 2 juni uit op iOS, Android en pc. In Nederland en België is de game echter niet verkrijgbaar. Volgens Blizzard komt dit door "de huidige exploitatievoorwaarden voor games in die landen", oftewel de wetgeving omtrent lootboxes.

Er is veel kritiek op de game sinds release, met name over het verdienmodel. Hoewel Diablo Immortal gratis gedownload kan worden, zitten er microtransacties in. Spelers zouden tot wel 110.000 dollar moeten uitgeven om hun personage volledig te upgraden. Ondanks de kritische geluiden hebben spelers in de eerste acht weken meer dan 100 miljoen dollar aan de game uitgegeven.

Watch on YouTube
Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

YoutTuber Jtisallbusiness claimt dat hij expres zoveel mogelijk geld in het spel heeft gestopt om te bewijzen dat spelers die zoveel mogelijk betalen sterker zijn dan andere spelers in het spel. Hij heeft zn punt bewezen, hij staat eenzaam ver boven in de top door een berg geld. Maar nu niet gaan zeuren dat je niet kan spelen en geld terug te gaan vragen, gewoon een effect van het experiment.

0
test

Een vrij gewaagde manier om zijn punt te bewijzen terwijl het al duidelijk was dat de game pay to win is. Maar goed het geeft alleen maar meer aan dat soort soort games niet alleen negatief in het daglicht moeten staan maar ook compleet vermeden moeten worden. Evenals day 1 dlc, pay to win microtransactions in andere games, kleine dlc uitbreidingen die veel kosten, nutteloze remakes van games die niets toevoegen en half afgemaakte games die voor de volle mep verkocht worden.

0

Aanbevolen voor jou