'Diablo Immortal haalt in eerste weken meer dan 24 miljoen dollar binnen'

'Diablo Immortal haalt in eerste weken meer dan 24 miljoen dollar binnen'

Diablo Immortal zou in de eerste twee weken sinds release meer dan 24 miljoen dollaar - omgerekend 22,79 miljoen euro - hebben binnengehaald.

Dat blijkt uit data van marktanalyse-tool Appmagic, geanalyseerd via Pocket Gamer. De game is in de eerste twee weken van release meer dan 8,5 miljoen keer gedownload.

Mocht het bedrag kloppen, dan is Diablo Immortal de op een na grootste mobiele game van Blizzard - alleen Hearthstone zou populairder zijn. 43 procent van alle omzet zou uit de Verenigde Staten komen, gevolgd door Zuid-Korea met 23 procent. Daarna volgen Japan (8 procent), Duitsland (6 procent) en Canada (3 procent).

Diablo Immortal kwam op 2 juni uit op iOS, Android en pc. In Nederland en België is de game echter niet verkrijgbaar. Volgens Blizzard komt dit door "de huidige exploitatievoorwaarden voor games in die landen", oftewel de wetgeving omtrent lootboxes.

In Nederland lijkt de wetgeving rondom lootboxes versoepeld. Eerder dit jaar verloor de Nederlandse Kansspelautoriteit een rechtszaak tegen Electronic Arts over lootboxes in Fifa. In België zijn de regels nog wel strikt.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

En hier gaat het altijd uiteindelijk om bij Pay2Win spellen zoals Diablo immoral.

0
test

@StormFox ja daar lijkt het wel op als er lootboxen inzitten. Normaal zou je bij Diablo gewoon blijven grinden voor loot, als hier lootboxen inzitten dan ben ik bang dat er in de wereld zelf niet zoveel te halen valt. Maaaaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Als de lootboxen alleen cosmetische items hebben dan heb ik niks gezegt :)

0

@-JK- Nee dat is het niet, je koopt kans op betere gear + boxes aan het einde van dungeons met gegarandeerd betere gear dan wat je van mobs/bosses krijgt

0

Dit is echt ongekend slecht voor de markt. Nu speel ik geen mobile games, maar deze waardeloze geld machine zet een trend voor andere ontwikkelaars. Er zijn gewoon best wel wat mensen die meer dan 10.000,- in de game hebben zitten. Het ongekend bizarre is dat dit nog laag is ook, ik zag gisteren een filmpje waarbij een persoon rond de 100.000,- erin had zitten. Hoe kunnen ze nu mensen die "een normaal potje willen spelen" ook maar een klein beetje het gevoel geven alsof ze er toe doen in de game. Zelfs de mensen die geen werk of school hebben en dus maximaal los kunnen in het spel zijn niks in vergelijking met de grootste portemonnee. Super goed idee, laten we de oneerlijkheid uit de echte wereld overnemen naar de wereld van vermaak en ontspanning zodat ook mensen hier het gevoel hebben alsof ze minder zijn dan de 1%

0

@Pinopokie Je bent niet de doelgroep. Hou op met jezelf opwinden uit naam van anderen en negeer dit stuk software. Ik durf zelf niet te stellen dat dit soort software (ik noem het expres geen game) geen bestaansrecht heeft. Ze buiten mensen met geen enkele discipline volwaardig uit en maken woekermarges. Geen twijfel over mogelijk. Dat doen casino's al decennia, het is iets wat gedoogd wordt in onze samenleving. Als je te zwak bent om weerstand te bieden dan verdien je het om jezelf in financiele problemen te werken. Niemand zet een pistool tegen je hoofd. Maar dat woekergeld zorgt er wel voor dat ze de ongekend dure producties van moderne AAA games kunnen bekostigen, naast de nieuwe sportwagens. Zonder die shit geen Diablo 4, geen World of Warcraft 2 (kom op, die game is in ontwikkeling).

0

@gimbal2 ben je stoned??? Geld gaat naar de aandeelhouders enome Kotick, elke release van Blizzard sinds 5 jaar "deze nieuwe blizzard game gaat ze weer naar de top brengen"

0

Aanbevolen voor jou