Diablo III heeft problemen met verkrijgen Koreaanse classificatie | Gamer.nl

Diablo III heeft problemen met verkrijgen Koreaanse classificatie | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Volgens de woordvoerder van The Game Rating Board ligt het probleem bij het 'auction house'-gedeelte van de game. De virtuele veiling laat spelers voorwerpen gewonnen in het spel kopen en verkopen. Volgens de board is dit een vorm van gokken. Hoewel Blizzard inmiddels in de Koreaanse versie de optie om virtueel geld terug te converteren naar echte munteenheden weggelaten heeft, blijkt het onderdeel de evaluatieprocedure nog steeds te bemoeilijken. "Leden van het comiteé zijn verdeeld over wat te doen met Diablo III", aldus de woordvoerder.

De volgende bijeenkomst staat gepland voor woensdag, maar een woordvoerder zegt dat er gewaakt moet worden voor teveel optimisme: "De leden twijfelen nog steeds." Blizzard, die publiekelijk een wereldwijde release aankondigde, is voorlopig nog stil over een definitieve releasedatum. Ondanks de problemen in Korea is Blizzard er nog steeds op gebrand om de game wereldwijd uit te brengen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou