We hebben er een eeuwigheid op moeten wachten, maar hij is nu eindelijk aangekondigd: Diablo III. Vandaag werd het langverwachte vervolg op de hack-and-slash-titel officieel aangekondigd op Blizzard's World Wide Inventational, waarover je hier alles kunt lezen.

Het lijkt erop dat de Diablo III trouw blijft aan zijn roots. Het is nog steeds een hack-and-slash-game ten voeten uit, met verschillende speelbare klassen die willekeurig gegenereerde omgevingen afschuimen, zeldzame voorwerpen vinden, ervaring opdoen en spreuken en andere mogelijkheden aanleren. Nieuw is dat de omgeving dit keer in 3D is en gedeeltelijk vernietigbaar.

Ook zal het quest-systeem worden aangepast. Zo zullen er naast de standaard quests voor het hoofdverhaal, ook quest zijn die voor elke klasse uniek zijn. Daarnaast zijn er ook willekeurige gebeurtenissen die zo nu en dan je pad zullen kruisen om voor de nodige variatie te zorgen.

In totaal zal Diablo III vijf verschillende speelbare klassen kennen, waarvan er inmiddels twee bekend zijn gemaakt: de Barbarian en de Witch Doctor. Het verhaal situeert zich 20 jaar na Diablo II. Mephisto, Diablo en Baal zijn weliswaar dood, door het vernietigen de Worldstone wordt Tristram opnieuw door het kwaad overspoeld.

De game is vooralsnog alleen aangekondigd voor de PC en Mac. Beide versies zullen gelijktijdig verschijnen. Wanneer dat is, is nog niet bekend gemaakt.

Blizzard heeft alvast een cinematische trailer beschikbaar gesteld die hierboven is te bekijken, alsmede een filmpje met gameplaybeelden die je via dit linkje zijn te aanschouwen. Ook zijn er meteen 29 screenshots vrijgegeven. Kijk daarvoor op onze gamepagina.